عضو هیات علمی گروه ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی: انجمن‌های علمی نقش موثری در تبدیل دانشگاه‌ها به محیطی کارآفرین دارند

عضو هیات علمی گروه ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی گفت:  امروز دانشگاه‌ها در حال تبدیل شدن به یک محیط باز و کارآفرین هستند که انجمن‌های علمی مهم‌ترین عامل آن هستند.

هادی خانیکی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی، فعالیت انجمن‌های علمی در دانشگاه‌ها، را نمونه‌ای موفق از مشارکت دانشجویی دانست و اظهار کرد: در گذشته دانشگاه‌ها تنها به تولید دانش در یک مکان بسته می‌پرداختند اما امروز دانشگاه در حال تبدیل شدن به یک محیط باز و کارآفرین است و باید دید چه نهادهایی می‌توانند نقش موثری در این فرایند ایفا کنند. مطمئنا مهم‌ترین نهادها انجمن‌های علمی هستند.

وی با بیان اینکه برای انجمن‌های علمی نقشی که به صورت عام و خاص تعریف می‌شود این بوده که آن‌ها نهادهای واسط بین حوزه فرهنگ و اجتماع هستند، تصریح کرد: اگر بخواهیم فاصله‌های بین دانشگاه و نهادهای اجتماعی، اجرایی و اقتصادی را کم کنیم نیاز به حلقه‌های وصلی که امکان گفت‌وگو بین عرصه‌های مستقل فراهم شود، داریم.

عضو هیات علمی گروه ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه توجه به انجمن‌های علمی بیشتر از آنکه به جنبه‌های صنعتی و ورود به بازار و تجاری‌سازی محصولات مربوط شود، ادامه داد: در خصوص فرایند تولید علم و تبدیل آن به ثروت بوده و این شرایط به لحاظ نظری و عملی در دانشگاه‌ها وجود دارد.

خانیکی با اشاره به چابکی فعالیت‌های انجمن‌های علمی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه انجمن‌های علمی از تحرک و چابکی خوبی برخوردار هستند، می‌توانند پشتوانه فعالیت‌های دیگر باشند.

وی در خصوص  لزوم فعالیت بیشتر انجمن‌های علمی علوم انسانی تصریح کرد: به عنوان نمونه خلا برقراری ارتباط بین مساله اجتماعی و انسانی با تفکر و دانش احساس می‌شود و اگر بخواهیم دانشگاه مساله‌محور باشد و مسائل ما با بنیاد آکادمیک حل شود، باید این نهادها ایجاد شود تا حلقه وصل بین مساله و دانشگاه باشد.

عضو هیات علمی گروه ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: به این لحاظ انجمن‌های علمی در خصوص نزدیک کردن جامعه به دانشگاه نقش‌آفرین بوده و می‌توانند مدل‌هایی را ارایه کنند و انجمن‌های علوم انسانی می‌توانند حتی برتر از انجمن‌های علوم تجربی و مهندسی به خلق مدل‌های جدید بپردازند.

خانیکی اضافه کرد: اگر بخواهیم چنین فعالیت‌هایی افزایش یابد باید انجمن‌های علمی دانشجویی را فعال کنیم. مطمئنا در فضای دانشگاهی آموزش و تحقیق بدون وجود دغدغه و تحرک و نیز نشاط دانشجویی ناممکن است.

عضو هیات علمی گروه ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرد: این انجمن‌ها علاوه بر اینکه می‌توانند مطالعه و تحقیق کنند، آفریننده نشاط و امید نیز بوده و فضای بی‌تفاوتی دانشگاه را از بین می‌برند چراکه نمونه‌های موفقی از مشارکت دانشجویی هستند.

دستاوردهای دانشگاه فردوسی در هشتمین جشنواره ملی حرکت

مسئول غرفه دانشگاه فردوسی در هشتمین جشنواره ملی حرکت اظهار کرد: بیشتر دستاوردهایی که ما در هشتمین جشنواره حرکت عرضه کردیم، دستاوردهای دانشکده مهندسی بود.

حیدری در گفت‌وگو با  خبرنگار باشگاه خبرنگاران معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی، افزود: ما ابتدا اطلاعیه‌هایی به همه دانشکده‌های دانشگاه فردوسی ارسال کردیم و با دبیرهای دانشکده‌ها ارتباطاتی گرفته شد و از آن‌ها درخواست شد تا طرح‌های انجمن‌های خود را به ما بدهند. در نهایت بیشتر دستاوردهایی که ما در هشتمین جشنواره حرکت عرضه کردیم، دستاوردهای دانشکده مهندسی بود.

وی ادامه داد: اتوموبیل فرمول یک کاسپین، پهپاد آتراطوس، شناور آتراطوس و پهپاد تورنادو از دستاوردهای انجمن‌های دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی در این دوره از جشنواره است.

حیدری همچنین در مورد دستاوردهای دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی در جشنواره اظهار کرد: انجمن علمی این دانشکده دستگاه تولید کننده پوشش خوراکی زیست تخریب‌پذیر و پرینتر سه‌بعدی را در این دوره از جشنواره ارایه کرده است.

مسئول غرفه دانشگاه فردوسی اضافه کرد: همچنین دانشکده‌های معماری، ادبیات و علوم انسانی، دامپزشکی، علوم اداری و اقتصاد نیز محصولات خود را در این جشنواره ارایه کرده‌اند.

حیدری در مورد حمایت‌هایی که دانشگاه از این طرح‌ها داشته است، عنوان کرد: در این جشنواره قرار شد حمایت‌های مالی از پرینتر سه‌بعدی دانشکده کشاورزی صورت گیرد. همچنین انجمن‌های علمی دانشگاه فردوسی در جشنواره سال گذشته که در شیراز برگزار شد، توانستند در پنج بخش حایز رتبه شوند.

مسئول غرفه انجمن‌های علمی دانشگاه فردوسی افزود: جشنواره حرکت فرصت مناسبی است که بتوان کارها و ایده‌های دانشجویان را به نمایش گذاشت و در گام

بعدی حمایت‌های مالی را از سمت سازمان‌ها و نهادهای مختلف جذب کرد.

تهیه کننده خبر: بنفشه مالکی