معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در اختتامیه هشتمین جشنواره ملی حرکت مطرح کرد:

فعالیت انجمن‌های علمی، ماموریت ذاتی دانشگاه است

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: فعالیت انجمن‌های علمی، جزو ماموریت ذاتی دانشگاه بوده و تنها فعالیت فوق برنامه و زینتی نیست.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی، دکترضیاءهاشمی شامگاه گذشته 19مهرماه در مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره ملی حرکت که در آمفی تئاتر دانشکده علوم دانشگاه فردوسی برگزار شد، با بیان اینکه انجمن‌های علمی کانون حضور درس‎‌خوانان، نخبگان بوده، خاطرنشان کرد: انجمن‌ها ظرفیت بی‌ بدیر دانشگاه‌ها هستند و سایر تشکلات نیز محترم بوده ولی انجمن‌های علمی یک ظرفیت استثنایی محسوب می‌شوند و باید مدیران دانشگاه‌ها به آن‌ها توجه بیشتری داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه متاسفم که بیشترین گلایه‌ی انجمن‌های علمی کمبود امکانات آن‌ها است، ادامه داد: توقع دارم شما دانشجویان نیزصدای خود را برسانید تا با یکدیگر موانع را برطرف کنیم تا این ظرفیت‌ها و استعدادها به‌خاطر کمبود بودجه هدر نرود و با امکانات بهتری بتوانید به تلاش خود ادامه دهید.

تشکیل 20 اتحادیه انجمن‌های علمی تا پایان سال تحصیلی جاری

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم از تشکیل 20 اتحادیه انجمن‌های علمی تا پایان سال تحصیلی جاری خبرداد و امیدواریم شکل‌گیری اتحادیه‌های انجمن‌های علمی تضمینی برای توفیقات فرادانشگاهی به‌دست آورد و به نهادینه شدن انجمن‌های علمی کمک کند.

ضیاءهاشمی با بیان اینکه توسعه اتحادیه‌های انجمن‌های علمی، راهکاری بوده که برای ارتقای انجمن‌های علمی پیش گرفته‌ایم، اظهار کرد: طی یک سال گذشته علاوه بر اتحادیه انجمن‌های علمی برق پنج اتحادیه دیگر روانشناسی و مشاوره، معماری، مرمت و شهرسازی، دامپزشکی، محیط زیست و شیمی تشکیل شد.

انجمن‌های علمی می‌تواند موتور محرک انجمن‌های علمی اساتید شود

وی با اعلام اینکه 300 انجمن علمی اساتید وجود دارد، ادامه داد: معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: به زودی مکانیزم پیوند انجمن‌های علمی با اساتید را ایجاد خواهیم کرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اعلام اینکه انجمن‌های علمی فنی ومهندسی یک و نیم برابرسهم خود در هشتمین جشنواره ملی حرکت حضور داشتند، تصریح کرد: با توجه به اینکه تنها 30 درصد انجمن‌های علمی فنی ومهندسی در این جشنواره حضور داشتند ولی 45درصد آثار ارسال شده به هشتمین جشنواره ملی حرکت مربوط به آنان است.

ضیاءهاشمی با تاکید براینکه حضور و سهم انجمن‌های علمی هنر و کشاورزی تقریبا برابر بود، افزود: حضور علوم انسانی 33درصد بوده درحالی‌که آثار آن‌ها در این جشنواره 17 درصد بوده بنابراین باید در تمام دانشگاه‌ها تلاش بیشتری کنند تا به سهم واقعی خود برسند.

وی با بیان اینکه بالغ بر 700 انجمن علمی برتر در این دانشگاه حضور داشته و 500 عنوان اثر برتر به این مرحله رسید، عنوان کرد: از انجمن‌هایی پرتلاشی که شما نماینده آن هستید می‌توان نتیجه گرفت چه شور و هیجانی در دانشگاه‌ها وجود دارد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم انجمن‌های علمی را یکی از اصلی‌ترین مجامع دانست و اضافه کرد: در انجمن‌های علمی رنگین کمانی از تخصص‌ها و دانشمندان مختلف در زمینه مهندسی، کشاورزی، معماری وهنر داشته و در واقع آن‌ها به‌عنوان سرمایه‌های بی بدیر در دانشگاه هستند که باید به دنبال شناسایی ضعف‌ها و استعدادهای خود باشند.

ضیاءهاشمی بیان کرد: من به شما قول می‌دهم که در 16 آذر ماه 94 نماینده انجمن‌های علمی دانشجویی در روز دانشجو در محضر رییس جمهور حضور خواهد یافت.

وی گفت: با توجه به وجود 6هزار انجمن علمی در کشور ارقام کمک هزینه آن‌ها مناسب نبوده و به دنبال ارتقاء این ارقام هستیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خاطرنشان کرد: ارتباطات برون دانشگاهی را توصیه نمی‌کنم زیرا دانشگاه باید پیشرو و پیشگام باشد و به مجامع بیرون خط بدهد نه اینکه از آن‌ها خط بگیرد ولی انجمن‌های علمی باید ارتباطشان را با جوامع دولتی، غیردولتی و صنعت گسترش دهند.

ضیاءهاشمی با اشاره به اینکه انجمن‌های علمی باید از بودجه فراوانی که در کشور وجود دارد، استفاده کنند، اظهار کرد: مدیران و مسوولان موظف هستند که به شکوفایی استعدادهای انجمن‌های علمی کمک کنند زیرا از طرفی آن‌ها خود نیازمند شما هستند.

وی با بیان اینکه در انجمن‌های علمی رشد، شکوفایی علمی و مدیریت مالی تجربه می‌کنید که موجب توانمندی دانشجویان است، ادامه داد: امکان استخدام و ورود بازار کار برای دانشجویان فعال در انجمن‌های علمی به دلیل تجربه مدیریتی در مقایسه با سایر دانشجویان بسیار بیشتر است.

اختصاص بودجه اصلی دانشگاه به انجمن‌های علمی

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید براینکه بودجه اصلی دانشگاه باید صرف انجمن‌های علمی شود، تصریح کرد: همانطور که آموزش وظیفه اصلی دانشگاه بوده، حوزه فرهنگی و علمی نیز جزو ماموریت‌های اصلی دانشگاه است بنابراین نباید بودجه‌های فوق برنامه را برای انجمن‌های علمی در نظر گرفت.

ضیاءهاشمی با اشاره به اینکه متاسفانه نگاه درستی در دانشگاه نسبت به انجمن‌های علمی وجود ندارد، افزود: ما به عنوان مسوولان فرهنگی، آموزشی و مدیران آموزشگاه‌ها باید نگاه درستی به حوزه انجمن علمی داشته باشیم و باید بدانیم که ظرفیت دانشجویی برای حل مسائل کشوری نیاز داریم و ماموریتمان از طریق آنان حل می‌شود.

محمد کافی، رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در ادامه این مراسم، اتصال کارآفرینی با دانش افزایی و پژوهش، ارتباط و اتصال صنعت با دانشگاه و دوستی ملل و اقوام ایرانی را ازجمله دستاوردهای این دوره از جشنواره حرکت دانست وعنوان کرد: این دستاوردها به راحتی به‌دست نمی‌آید و امیدوارم این جشنواره سال به سال پربارتر شود.

وی اضافه کرد: در 18 و 19 مهرماه سال 94 روزهای بیادماندنی در دانشگاه فردوسی ثبت خواهد شد وتاریخ این دانشگاه را با حضورتان پررنگ‌تر کرده‌اید.

تهیه کننده خبر: بنفشه مالکی