در گفت‌وگو با مخترع سوری مطرح شد:

حضور در جشنواره حرکت، برای من افتخار است

یک مخترع سوری در هشتمین جشنواره ملی حرکت گفت: افتخار می کنم که درجشنواره حرکت شرکت کرده‌ام.

نعمت جمعه در گفت‌وگوبا خبرنگار باشگاه خبرنگاران معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی، با اعلام اینکه یک ماشین مکانیکی برای تولید هوای فشرده اختراع کردم، عنوان کرد: این ماشین که شکل یک دوچرخه را دارد با استفاده از قدرت عضله پا تحریک شده و تولید هوای فشرده می کند.

وی ادامه داد: من با دیدن یک عکسی در نمایشگاه «تحریم غزه» که در آن چند نفر به یک کودک تنفس مصنوعی می دادند، جرقه این اختراع در ذهن من زده شد.

وی تصریح کرد: من با دیدن آن عکس فکر کردم که تنفس مصنوعی از طریق دست، انسان را خسته می کند و با خسته شدن فرد امکان مرگ بیمار نیز به وجود می آید، به همین دلیل تصمیم به ساخت این ماشین مکانیکی گرفتم.

وی تصریح کرد: من در ابتدا برای پروژه فارغ التحصیلی‌ام برروی یک پروژه دیگری کارمی کردم اما با دیدن این عکس نظر من عوض شد و در مدت 20 روز توانستم  این ماشین را اختراع کنم.

این مخترع سوری خاطرنشان کرد: در ابتدای ساخت این دوچرخه هوایی که تولید می شد برای انسان مضر بود اما با اضافه کردن قطعه دیگری توانستم این مشکل را حل کنم و این قطعه  باعث تصفیه هوا می شود.

وی ادامه داد: از این دوچرخه می توان برای تحریک ماشین هایی که با هوای مصنوعی کار می کنند نیز استفاده کرد.

وی گفت: این دوچرخه برای یک کودکی با  وزن پنج کیلو می تواند سه ساعت و برای یک فرد 35 کیلویی، 30 دقیقه توانایی کار دارد.

وی حضورمترجمان دانشجو را در غرفه بین الملل بسیار مفید دانست و ادامه داد: بااختراع این وسیله جایزه ای از وزارت علوم سوریه دریافت کرده‌ایم و برای به تولید انبوه رسیدن آن پیشنهاداتی به ما داده شده است.

وی با ابراز رضایت از برخورد مسئولین بازدید کننده از غرفه‌ها، اظهار کرد: این اولین باری است که به ایران و شهر مشهد سفر کرده ام و برای من خیلی جالب توجه است که گروه‌های حاضر در جشنواره به زیبایی در کنار یکدیگرفعالیت می کنند.

رامی عبدالکریم مخترع دیگر سوری اظهار کرد: با توجه به اینکه آب در کشورهای عربی دارای نمک زیادی بوده، من ماشینی را برای تصفیه آب به کمک نور خورشید  کار می کند تولید کرده ام.

وی با بیان اینکه این اختراع جایزه بین المللی نیز کسب کرده است، ادامه داد: ماشین تصفیه آب اولین اختراع من بوده اما در حال حاضر روی طرح‌های دیگری نیز برای اختراع کار می کنم.

رامی عبدالکریم خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره حرکت و جذب کردن دانشجویان ایده بسیار خوب و عالی است.