رییس اداره آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی خبرداد:

اجرای طرح کارورزی فارغ‌التحصیلان جوان دانشگاهی

رییس اداره آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی از اجرای طرح کارورزی فارغ‌التحصیلان جوان دانشگاهی خبرداد.

محمدرضا افشین در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران معاونت فرهنگی، اظهار کرد: داوطلب این طرح رتبه‌های اول تا سوم فاغ‌التحصیل مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته‌های فنی و مهندسی از دانشگاه‌های تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای پایان خدمت سربازی و یا معافیت هستند.

وی ادامه داد: دوره طرح فاجد 6 ماهه بوده و داطلب موظف است تمام وقت در بنگاه متقاضی باشد و بر این اساس داوطلب در طی انجام دوره حق اشتغال در سمت‌های رسمی و غیررسمی از جمله تدریس را ندارد.

رییس اداره آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تصریح کرد: دوره فاجد هیچ گونه تعهدی برای بنگاه‌های مربوط جهت جذب یا نگهداری داوطلب پس از اتمام دوره نخواهد داشت.

افشین گفت: بنا بر تاکید وزارتخانه حمایت‌های خوبی از طرح‌های دانشگاهی خواهد شد.

وی با بیان اینکه یکی از این طرح‌ها حمایت از انجام پایان‌نامه‌های برتر مقاطع کارشناسی و دکتری دانشگاهی است، اظهار کرد: در این طرح حمایتی که با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اجرا می‌شود، بنگاه متقاضی عنوان پایان‌نامه را به ادارات آموزش و پژوهش استان‌ها معرفی می‌کند و پس از تایید عنوان پیشنهادی توسط وزارت علوم، استاد مشاور و دانشجو توسط این وزارت‌خانه تائید و معرفی خواهند شد.

رییس اداره آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه هزینه انجام پایان‌نامه و سهم هر یک از عوامل انجام‌دهنده توسط وزارت علوم مصوب می‌شود، ادامه داد: در این طرح 40 درصد از هزینه انجام پایان‌نامه توسط بنگاه متقاضی، 40 درصد توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و تنها 20 درصد از آن توسط دانشجو پرداخت می‌شود و نتایج حاصل از آن در اختیار متقاضی، مرکز آموزشی وزارت علوم و دفتر آموزش و پژوهش وزارت صنعت قرار می‌گیرد.

افشین با اشاره به اینکه کلیه واحد‌های صنعتی، معدنی و تجاری می‌توانند متقاضی طرح پایان‌نامه‌های تخصصی باشند، گفت: اجرای پایلوت این طرح در سال جاری از طریق قطب‌های علمی کشور و منبع تامین آن از محل ماده 29 ضوابط اجرایی بودجه سال 94 کل کشور خواهد بود.

وی به اجرای طرح پسا‌دکتری صنعتی نیز اشاره و عنوان کرد: این طرح طی تفاهم‌نامه‌ای میان وزارت صنعت و وزارت علوم به منظور تقویت مهارت‌های علمی در محیط ‌واقعی کار برای اعضا و داوطلبان عضویت هیات علمی دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی و پژوهشی با هدف ارتقای توانمندی‌های حرفه‌ای و انتقال یافته‌های جدید علمی و فناوری و ارتقای توان مهندسی بنگاه‌های صنعتی و تجاری اجرا خواهد شد.

رییس اداره آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی همچنین از طرح حمایت به ارایه فرصت مطالعاتی داخل کشور اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی دارای مجوز از وزارت علوم در واحد‌های صنعتی، معدنی و تجاری اشاره کرد و افزود: این طرح در راستای ایجاد و تعامل تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه اجرا خواهد شد.

افشین ادامه داد: از دیگر اهداف این طرح عملیاتی نمودن دانش و یافته‌های اعضا هیات علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی دارای مجوز از وزارت علوم در بخش صنعت، معدن و تجارت و متقابلا آشنایی دانشگاهیان با فضای کار تولیدی و تجاری است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جشنواره ملی حرکت فرصت خوبی برای ارائه طرح‌های حمایتی سازمان، صنعت، معدن و تجارت از بخش‌های دانشگاهی است.

رییس اداره آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان به دو دسته شرکت‌های دانش‌بنیان نو‌پا و شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی تفکیک می‌شود، افزود: سیاست‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاری به گونه‌ای طراحی شده است که تاکید ویژه بر این دارد که کلیه تولیدات واحد‌های صنعتی در سایه فرآیند‌های شرکت‌های دانش‌بنیان‌ تولیدی قرار گیرد.

افشین اظهار کرد: چنانچه واحد‌های صنعتی جز واحد‌های صنعتی دانش‌بنیان باشند توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت حمایت‌هایی در قالب ارائه تسهیلات با بهره اندک صورت می‌گیرد که در این راستا در بخش ورود ماشین‌آلات می‌توانند از تعرفه استفاده کنند و در زمینه تولید محصول دانش‌بنیان نیز از مالیات معاف می‌شوند.

رییس اداره آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به اینکه 11 گروه تخصصی برای شرکت‌های دانش‌بنیان تعریف شده است، خاطرنشان کرد: چنانچه یک واحد صنعتی شامل این 11 گروه باشد، بایستی یک فرآیند را طی کند و پس از آن می‌تواند فعالیت خود را به عنوان یک شرکت دانش‌بنیان آغاز کند. تاکنون 30 واحد صنعتی استان این فرآیند را طی کرده‌اند که مورد تائید مرکز نیز قرار گرفته است اما هنوز از حمایت‌های قانونی بهره‌مند نشده‌اند.

افشین افزود: یکی از تاکیدات ما ایجاد واحد‌های تحقیق و توسعه در واحد‌های صنعتی است و از سال 84 تاکنون در زمینه ایجاد این بخش‌ها اقدامات خوبی شکل گرفته است. در پنج ماه نخست سال جاری نیز در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته شاهد رشد 240 درصدی در ایجاد این بخش‌ها هستیم.