نشست خبری هشتمین جشنواره ملی حرکت دانشگاه فردوسی با حضور اصحاب رسانه برگزارشد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران معاونت فرهنگی دانشگاه فردوسی، دکتریوسفی یازدهم مهرماه در نشست خبری هشتمین دوره جشنواره ملی حرکت که ساختمان جدید معاونت فرهنگی دانشگاه فردوسی برگزارشد، با بیان اینکه با توجه به برجستگی‌هایی که انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه فردوسی داشتند، این دوره از جشنواره به میزبانی مشهد برگزار خواهد شد، عنوان کرد: این جشنواره از 18 تا 20 مهر ماه در دانشگاه فردوسی برگزار می‌شود

وی با اعلام  حضور 76 دانشگاه در این دوره از جشنواره حرکت، افزود: در این جشنواره برگزیدگان انجمن‌های علمی دانشجویی کشور که براساس نظام ارزیابی وزارت علوم به عنوان تشکل برتر شناخته شده‌اند، شرکت می‌کنند.

معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی با اشاره به دستاوردهای برگزاری جشنواره ملی حرکت، اظهار کرد: برگزاری این جشنواره می‌تواند پلی برای ارتباط بین انجمن‌های علمی و مراکز رشد باشد.

یوسفی با بیان اینکه این جشنواره سه بخش دارد که افتتاحیه آن به عنوان بخش اول صبح 18 مهر ماه در خود نمایشگاه، واقع در درب شمالی دانشگاه فردوسی برگزار خواهد شد، اضافه کرد: در بخش دوم نمایشگاه جشنواره حرکت برپا خواهد شد که بالغ بر 90 غرفه نمایشگاهی در آن دایر است و محصولات انجمن‌های علمی در آن ارایه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بخش سوم این جشنواره مربوط به برگزاری فن‌بازار است که در آن مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان که عمدتا اعضای آن‌ها عضو سابق انجمن‌های علمی بوده‌اند، شرکت می‌کنند همچنین در حاشیه برگزاری این جشنواره کارگاه‌های متعددی با رویکرد کارآفرینی برای دانشجویان برگزار خواهد شد.

معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی با تاکید براینکه بخش سوم این جشنواره شامل مراسم افتتاحیه با محوریت تقدیر از برگزیدگان جشنواره است، عنوان کرد: در این بخش برنامه‌های فرهنگی متعدد و نیز سخنرانی مسئولان کشوری و استانی را خواهیم داشت.

یوسفی با بیان اینکه این جشنواره فرصتی برای تقدیر و قدرشناسی از فعالیت‌های انجمن‌های علمی است، گفت: آشنایی بین انجمن‌های علمی از دانشگاه‌های مختلف و تبادل نظر بین آن‌ها و مراکز رشد علم و فناوری از فرصت‌هایی بوده که برگزاری این جشنواره برای دانشجویان فراهم خواهد کرد.

وی با اعلام اینکه انجمن‌های علمی دانشگاه فردوسی بیش از 700 عضو فعال دارند، افزود: در حال حاضر دانشگاه فردوسی نیز از ظرفیت گسترده‌ای در زمینه انجمن‌های علمی برخوردار است و هم‌اکنون بالغ بر 90 انجمن علمی در دانشگاه فعالیت می‌کنند که حدود 7000 دانشجو در آن عضویت دارند.

معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 100 عضو فعال انجمن‌های علمی در دبیرخانه جشنواره حضور دارند، خاطرنشان کرد: دبیرخانه اجرایی این دوره از جشنواره سعی کرده تا از حضور انجمن‌های علمی به صورت گسترده بهره‌برداری کند بنابراین بیشتر برنامه‌های اجرایی برعهده انجمن‌های علمی بوده و مدیریت جشنواره به صورت مشارکتی برگزار می‌شود.

یوسفی در خصوص تعداد میهمانان حاضر در این دوره از جشنواره حرکت اظهار کرد: حدود 500 نفر از دانشجویان، برگزیدگان و میهمانان دانشگاهی در این دوره از جشنواره حضور خواهند یافت که این رقم علاوه بر میهمانان ملی و استانی خواهد بود همچنین اسکان در هتل میثاق و میهمان‌سرای بزرگ دانشگاه فردوسی برای آنان در نظرگرفته شده است.

حضور فن بازار و بخش بین الملل برای اولین بار در هشتمین جشنواره ملی حرکت

وی حضور فن بازار و بخش بین الملل از جمله تمایزات هشتمین دوره جشنواره ملی حرکت با سایر دوره‌ها دانست وعنوان کرد: یکی از ویژگی‌ها این جشنواره اضافه شدن بخش بین‌الملل با حضور نمایندگانی از کشورهای همسایه و بخش فن بازار بوده که امکان حضور برای شرکت‌های دانش‌بنیان را فراهم می‌کند.

معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی ادامه داد: طی تماس‌های صورت گرفته دانشجویان کشورهایی نظیر هند، پاکستان، قرقیزیستان، نخجوان، افغانستان و سوریه برای حضور در این دوره از جشنواره اعلام آمادگی کرده‌اندو برای برگزیدگان خارجی جشنواره تشویق مادی 450 دلاری نیز در نظر گرفته‌ایم که کمک هزینه‌ای برای حضور در این جشنواره محسوب می‌شود.

یوسفی در خصوص محورهای برگزاری این جشنواره تصریح کرد: محورهای این جشنواره شامل بخش‌های آموزشی، ترویجی، پژوهشی که خود شامل زیرمجموعه‌های فنی و مهندسی، علوم پایه، ریاضی، هنر، علوم انسانی و علوم کشاورزی و دامی می‌شود، بخش نشریات انجمن‌های علمی، دبیر برگزیده انجمن‌های علمی و بخش اختراع،‌ ابتکار و نوآوری است.

وی با تاکید براینکه سیستم داوری کاملا از میزبانی جدا بوده و به شکل متمرکز توسط معاونت فرهنگی وزارت علوم انجام می‌شود، گفت: با توجه به اینکه انجمن‌های علمی دانشگاه فردوسی در سال گذشته پنج عنوان برتر کسب کردند، امیدوار هستیم امسال نیز صاحب رتبه‌های برتر در این دوره باشند.

معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی تاکید کرد: خوشبختانه دبیرخانه ما در برگزاری هشتمین جشنواره ملی حرکت دیپلماسی فعالی با بخش صنعت و مذاکراتی با انجمن صنایع استان و... داشته که نتیجه آن حمایت‌های معنوی و مادی از برگزاری جشنواره بوده است.

یوسفی اضافه کرد: نهادهایی مانند شهرداری مشهد، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و استانداری نیز با ما همکاری خوبی داشته‌اند.

وی با اعلام اینکه پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی، مدیریت مراکز رشد دانشگاه و بنیاد نخبگان استان ارتباط خوبی با ما داشته‌اند، یادآورشد: امیدواریم حضور بنیاد در این دوره از نمایشگاه به شکلی محسوس‌تر صورت گیرد همچنین در حال حاضر در حال مذاکره برای حضور دفتر نخبگان استان در این جشنواره هستیم.

تهیه کننده خبر: بنفشه مالکی

IMG 4520IMG 3279